namaste1

Tills vi ses igen

Så har jag haft sista klassen på en låååång stund, närmare bestämt 2 månader. Imorgon flyger jag iväg för en kombo av jobb och vila i Thailand, jobb med freemove och vårt Läs mer »

Julschema-15-16-A7

Julen är här!

Så börjar då aYoYs 4:e ”termin”; december-januari. Känns jättebra att kunna erbjuda nästan fullt program över alla helgveckor, då när man kanske behöver avkopplingen och/eller uppkopplingen som mest och bäst. Det är Läs mer »

dansande fötter

Ayurveda, mys och dansande fötter

Första snön faller nu efter en fin och solig höst, och det har hänt så mycket sedan sist! Jag har hunnit bli klar Ayurvedisk Hälsovägledare efter ett års utbildning på Skandinaviska Ayurveda Läs mer »

001 (3)

Nöjd

Varmt, molnigt och lite blåsigt sommarväder. Många har semester, jag har något mitt i mellan. Jobbar litegrann, har mycket tid över till annat också. Varit en perfekt dag idag att greja lite Läs mer »

052

Love Elevate Celebrate!

Yoga- och dansfestivalen är i kroppen & själen nu ♥ Den håller på att landa och omvandlas till ny inspiration, energi, lust och flow i mej, och den stärker min övertygelse om att mitt Läs mer »

Perspektiv

A & J (2 of 6)

Sitter på min veranda och det är tre veckor sedan jag skrev sist och ”lovade” att jag skulle skriva mer. Tro mej, mina idéer har inte sinat, jag har varit på väg flera gånger att slå mej till ro vid datorn för att dela mina tankar, men så har det kommit saker i vägen hela tiden som jag på något vis bedömt som viktigare…

Känns det igen, du har en målsättning, något du verkligen VILL prioritera, och ändå blir det inte av?

Hur som, just nu när jag egentligen inte heller har tid ramlar det över mej att jag måste skriva. Och det nu. Medan jag just nu har tankarna på kvällens avslutning i Pilates och summerar gårdagens avslutning på Yoga Grund 1, under veckorna som gått har haft fullt upp med att städa och ordna i studion efter renovering, efter att ha genomfört ny release på Freemove och haft premiärworkshop i EYP, Embodied Yoga Principles, efter att ha haft möten med journalister angående Stockholm Yoga- och Dansfestival, firat student och hjälpt till med flyttlass kors och tvärs, deltagit i Kärlekståg och firat födelsedagar, varit på konserter och danskalas, njutit i solen på verandan och är i full färd med att planera nästa års Freemove retreat på Sri Lanka, medan jag helt enkelt levt som den självständiga kvinna jag är som tar för mej av livet med arbete och nöje precis som jag vill, som njuter av vardagen och som gör det som faller mej in, samtidigt, just nu, läser jag på nätet om kvinnlig könsstympning och håller på att kräkas. Skulle kunna släppa allt annat och bara välja att ge all min energi för att kämpa för allas lika värde och framförallt allas rätt till sin egen kropp och inte minst sitt egna kön! Hur kan sådan brutal idioti förekomma att man syr ihop en kvinnas underliv så hon knappt kan kissa eller ha mens, och absolut inte ha någon som helst sexuell njutning? VEM kom på denna idé? Och framförallt, HUR KAN DET FÅ FORTSÄTTA NU 2017? I SVERIGE???????

Om din sinnesstämning liksom min ändrades drastiskt just nu så sorry, det var meningen. Kanske mår vi illa ett litet tag nu och sedan lever vi på som vanligt igen, men just nu, dom här minuterna, kanske vi reflekterar och ser så mycket som finns omkring oss att vara tacksamma för.

Gratitude. The way to endless Happiness. ♥

Vad är du beredd att kämpa för?
Vad är du tacksam för just nu?

 

 

Hemma…

2017-04-21 13.50.03

… sedan 7 veckor… och inte en rad trots att jag bubblar av saker att berätta…

men nu sitter jag här, ÄNTLIGEN, på verandan, och bara ÄR. Eller, jag har nyss ätit efterrätt i kvällens sista solstrålar och fixar med musik till torsdagens freemoveklass SOM JAG ÄR PIRRIGT LÄNGTANSFULL att få dela med er. Men det är en annan historia. Nu sitter jag här och bara ÄR, OCH lyssnar på musik. OCH har utrymme att skriva, och jag tänker skriva några rader om KÄRLEK.

Om min Kärlek till Yoga, Kärlek till alla vackra människor omkring mej, Kärlek till mitt yrke, Kärlek till att hela tiden lära nytt, Kärlek till mitt hem, Kärlek till min katt, Kärlek till att livet är så dynamiskt, Kärlek till solen som äntligen kommit med lite värme, Kärlek till vackra naturen just nu i vårskrud, Kärlek till luften jag andas och framförallt Kärlek till den man som är vid min sida och gör livet så mycket roligare!

Innan vi åkte iväg på vår långresa så flyttade han in i mitt hus och gjorde det till vårt. Och nu håller vi på att packa upp och packa om. Vi är klara på övervåningarna, nu är det på källarnivå. Att få plats med ett helt hem till som ska sparas och förvaras till någon gång. Och att inte fastna i gamla foton, minnen, små prylar. Och att bestämma sej för om det bara är att släppa taget eller om vi ska klamra oss fast vid några minnen från förr. Jo, det ska vi. Vi är ingenting utan vår historia, trots att det enda som är viktig är här och nu ♥. OCH: vi har gjort en griffeltavla i hallen där vi har tänkt skriva upp vad vi ska göra i framtiden, hi hi, ni ser hur vi prioriterar: det här stod på tavlan när jag kom hem en kväll, och det står fortfarande kvar; liksom väldigt svårt att bocka av och känna sej klar med (lysrören är strukna och inhandlade)😘.

2017-05-09 19.53.02

Kärlek till Yogan som också är mitt yrke och en stor del av mitt liv, som för mej samman med så många vackra människor och som får mej att lära nytt; lära nytt om mej själv, om andra och om det dynamiska livet. Vi har hunnit vara en sväng i England, Brighton, sedan vi kom hem från andra sidan jorden, och som första lärare från Sverige har vi gått Teacher Training i EYP; Embodied Yoga Principles. Vi är så ”wow” vilken grej! Helt nya perspektiv på hur vi faktiskt kan flytta yogan från mattan och in i livet, in i vardagen, hur den kan stärka oss och få oss att utvecklas och nå våra mål, se våra invanda mönster och ge konkreta förslag till förändring eller förstärkning. Det är en blogg för sej, och jag vill så gärna berätta mer och lovar att göra det i god tid innan den workshop vi kommer att hålla söndagen den 11 juni, SAVE THE DATE 🙏 Sen vi kom hem har vi också hunnit ha 2-års jubileum i studion, jag har varit iväg med workshop i freemove och yoga till Yogahuset i Uppsala och jag har haft föreläsning om Ayurveda nere i studion. Dessutom har kurser i Yoga Grund, Pilates och Running Yoga sparkat igång och är nu i full rullning♥.

2017-04-09 23.06.06

Kärlek till naturen i vårskrud just nu. Det var längre sen jag klev upp tidigare och smög ut i den ännu rätt så nyvakna morgonen, men idag var det en sån dag. Och jag gick stundvis riktigt långsamt på stigen; luktade på häggen, njöt av vitsippor, blåsippor och liljekonvaljernas blad, formligen såg hur knoppar slog ut och hur det växte. Hemma i min trädgård är det också ljuvligt och alla vackra maskrosor får vara kvar som gula solar i gräset ett tag till, och jag väntar med att klippa ner och ta bort; jag vill låta allt få sin nya form och sedan hjälpa till med att supporta den.

2017-05-07 12.41.46

Från och med nu sparkar jag igång veckobloggande och tänker alltså dela mer med er, jag har så många berättelser att berätta för den som vill följa med. Och den som inte vill följa med kliver helt enkelt av ♥

Ha en fortsatt fin lördag, nu dyker jag in i spellistorna igen ♥

och just ja; vi har ju varit på DEPECHE MODE i Tele 2 arena också sen vi kom hem, GALET bra, still going strong and even stronger than before. En gång synthare, alltid… 😘

2017-05-05 20.53.45

och just ja II, katten, The Beloved Shangri-Love; also getting stronger. Det lilla livet som nog inte är en katt utan mer en tiger, högst upp i alla träd och den på samma gång självständigaste och kärleksfullaste individ jag någonsin mött, på många sätt min förebild 😻 (bilden är från i påskas).

2017-04-10 21.43.52

 

Stage VI Sri Lanka

2017-03-23 09.44.18

Känslan första dagen; här vill jag stanna, i Jungle House. Mitt i ingenstans, mitt i allting. Det måste vara ett av världens mysigaste hus; vi har ett superstort ljuvligt sovrum med utgång till en enorm veranda där det förutom utedusch och utetoa finns ett majestätiskt utekök. En trapp upp från verandan finns en yogasal på taket som är helt amazing bland trädkronorna och en trapp ner så kommer man till trädgården där det finns banan- papaya – mango- kanel- och litchieträd, kokospalmer och passionsfrukt. Har gjort ingenting men allting som känts viktig idag. Bara varit här på verandan, i samma stol, i samma kjol. Underbara Tina som kommer med nygräddade bananpannkakor och färsk kokos när vi sitter och läser, regnet som kommer i en skur på eftermiddagen. Det är varmt. Riktigt varmt och så där fuktigt som jag älskar, när huden blir så där mjuk och håret blir alldeles lockigt. Lyssnar på alla ljud från djuren runt omkring, röster från husen bredvid, tåget som susar förbi då och då. I grannhuset var det en buddistisk begravningsceremoni med trummor och kalas idag på dagen och alla var vitklädda- det är fest när det är begravning här! Ikväll lagar vi mat hemma tillsammans; som jag längtar efter det efter 8 veckor med restaurangmat! Ljuvligt med en riktig hemmakväll efter en hemmadag.

2017-03-29 23.48.44

Upptäcker stranden och kvarteren omkring. Det är sååååå skönt med värme och med sand mellan tårna igen. Allt är städat, rent, ordnat, fint; det är en utmärkt kombo mellan Thailand och Indien här. Tillgång och efterfrågan; en skolklass kommer ner på stranden iklädda sina vita (coola) skoluniformer där tjejerna har kjol & slips. Vips från ingenstans dyker två glassförsäljare upp med sina vagnar; ”om vi spelar lite högre glassmusik och ställer oss så kanske dom ser oss och handlar ännu mer”. Vi landar i en solstol och beställer in en paraplydrink och njuter av solnedgången och ett varmt dopp i havet.

2017-03-16 16.39.33

Vi är på väg hemåt och går längs stranden i solnedgången. Och där; 2 enormt mäktiga sköldpaddor precis bredvid oss i vattnet. Jag har aldrig fattat att sköldpaddor är SÅ STORA! Jag går ut i vattnet och får chans att klappa först den ena sen den andra och mata dom med tång; det är några Sri Lankesiska män bredvid som har stenkoll på sköldisarna och kan berätta att det finns sex stycken som har varit här längs just denna strandremsa i 10 år; dom är ca 120 år gamla. Vet du hur gammal en skölpadda kan bli? Upp till 400 år! Så den jag klappade kommer överleva mej, mina obefintliga barn, barnbarn, barnbarnsbarn och kanske även barnbarnsbarnens barn… Det är en mäktig insikt där och då. Jag vill aldrig gå därifrån, jag känner mej helt fascinerad.

2017-03-17 17.55.50

Här lever buddism, hinduism, kristendom och islam sida vid sida. Störst är buddismen och det är tempel och buddor överallt. Gigantiska Buddastatyer runt om (på bilden Sri Lankas största utomhus-Buddha) och varje kvarter har sin egna lilla Budda som sitter som i ett fönsterskåp där det är färska blommor och ett ljus tänt varje dag; vissa har neonbelysning bakom, helt surrealistiskt och fantastiskt. Det som är mindre fantastiskt är att vissa större tempel fortfarande har en fastkedjad elefant som symbol för… ja för vad då? Jag fattar inte? Vid ett tempel där elefanten visade tydliga tecken på sinnesförvirring gick jag fram och pratade med med en av dom ansvariga och ifrågasatte varför dom har elefanten där; ”ni ser ju att han inte mår bra?” ”Det bara är så…” fick jag till svar… Mitt svar ”Jag gillar det inte, det känns omodernt och helt emot allt vad buddism står för. Ni måste bara ändra på detta” … Kanske ledde det ingenstans, men ändå finns en förhoppning i mej att om vi är tillräckligt många som säger ifrån när vi ser saker där djur, natur eller människor far illa så kanske det är ett som ett litet frö som så småningom blommar och ger effekt…

2017-03-22 17.06.21

En sak till; jag kommer aldrig att vänja mej vid att se kvinnor i kolsvart burka där bara ögonen skymtar; jag har sett det och skrivit om det många gånger förr, men min reaktion blir starkare för varje år, för varje gång. Dom är så många. Männen går oftast helt västerländskt klädda med typ jeans och t-shirt, och det känns ännu märkligare; att mannen går i jeans och t-shirt och hans fru i kolsvart tung burka. Det väcker så många känslor i mej. Jag har så svårt att förstå att någon kvinna VILL ha den på sej ALLTID. Okej skönt ibland som skydd mot sol och blickar och som protest mot skönhetsideal och modeindustri, men ändå, den känns otymplig och väldigt begränsande.

Annars, Sri Lanka; med dom vackra bergen på höglandet, med enorma teplantage på höga höjder där vackra tamilska kvinnor i färgglada saris och sjalar går och handplockar tebladen, där luften är sval och skön och landskapet bedårande vackert.

2017-03-24 06.20.39

2017-03-24 08.33.29

Sri Lanka, med enormt många stränder, större, mindre, exploaterade och helt öde, med vågor gjorda för surf- där det krävs lite teknik för att bada och simma i.

2017-03-28 18.04.51

 

Sri Lanka, med djungel och alla slags djur, där en bergsguide sa till oss när vi var mitt i en vandring ”jag tog en liten annan väg med er nu, är det ok? Den vanliga vägen är så varm nu, och det är ju här i djungeln som kobrorna är mest på hugget…” Det ilade till lite lätt genom min kropp när han sa det och jag svarade att ”jo det känns jättebra med den här vägen istället, finns det kobror här också?”. ” Ja” svarar han, ”men jag blir aldrig biten, titta, jag har ju den här” (mannen visar en amulett han har runt halsen): ”den ger mej och dom runt omkring mej skydd mot kobror och sjukdomar”. Så går han vidare framför oss, BARFOTA, med spänstiga vader och lätthet uppför berget.

2017-03-24 15.09.50 HDR

Sri Lanka med alla slags möjligheter att köpa mat eller något att stoppa i munnen. Älskar denna cykelkiosk ♥

2017-03-28 23.41.19

 

För en vecka sedan satte vi oss på planet och åkte hemåt. En resa på 24 timmar dörr till dörr men där det krävs lite mer tid än så för att allt ska landa på riktigt. I nästan 3 månader har vi varit på resande fot, ramlat in i olika kulturer, seder, traditioner, klimat, sammanhang… Jag älskar att resa. Jag älskar att vara på väg. Jag älskar att ramla in i nya sammanhang. Jag älskar att uppleva. Jag älskar värmen och havet. Jag älskar enkelheten. Jag älskar det tidlösa. Jag älskar alla djur och all natur som kommer så nära. Jag älskar all DANS jag får dansa. Jag älskar det oförutsedda. Jag älskar att komma tillbaka hem.

 

2017-03-30 19.57.38

 

Nu är jag hemma. Det blir nästa blogg, har många tankar som håller på att landa och ta form ♥

Kramar och om ni inte har något annat för er i helgen så kom ner till oss i studion imorgon på söndag när vi firar 2 år och ge oss en kram IRL! Vi har knåpat ihop en vårsårudlande jubileumsklass som vi bjuder på ca kl 13.30 ❤️