Yoga

YOGA

Många som hör ordet yoga tänker att det handlar om rörliga kroppar i avancerade kroppspositioner och att det ger avslappning. Det är på ett sätt sant men bara en liten del av allt vad yoga är.

team member

Lite historik och filosofi:
Yoga är ett filosofiskt och vetenskapligt system som har rötter sedan mer än 5000 år tillbaka. En del av yogan handlar om olika kroppspositioner, asanas, och det är den delen som blivit mest etablerad här i väst och som tar störst plats i våra yogastudios. Från början skapades ett antal positioner som var uppkallade efter djur och idén var att man skulle tänka på det djuret och efterlikna det för att få dess unika kraft. Idag finns det många fler asanas och det kommer hela tiden nya varianter och former av både asanas och yoga.

Hatha Yoga:
All fysisk yoga kallas Hatha Yoga (Ha= energi Tha =vila) som förutom asanas också inkluderar andningsövningar, pranayam, och meditation. Enkelt förklarat handlar yoga om balans, att ge sej själv både aktivering och vila- ha och tha. Det handlar om att vi själva ska komma i sån balans både fysiskt och mentalt att vi orkar med att vara goda människor på den här jorden.

Yogisk livsstil:
Yoga innehåller förutom de fysiska kroppspositionerna delar som handlar om hur vi ska ta hand om oss själva, hur vi ska bemöta andra, hur vi ska leva så värdigt som möjligt, och strävar efter att vi ska uppleva känslan av meningsfullhet och sammanhang.

Yoga är inkluderande; du behöver inte vara på något visst vis eller uppnå något visst. Du är på mattan med dina utmaningar, inte någon annans. Stunden på mattan är ett exklusivt möte med dej själv, en check-in på hur du har det just nu.

Yoga i studion

Öppna klasser i olika yogaformer, kurser och workshops. Se SCHEMA och klassbeskrivningar


Det går även bra att boka one-to-one sessioner, se PERSONLIG TRÄNING

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right