på gång 2017 uppdaterad 13 juni

På Gång

 

på gång 2017 uppdaterad 13 juniMåndag 4 september
Höstschemat startar! 

Höstschema-148x105

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndag 10 september kl. 11.00- 14.30 + 15.30-19.00
Workshop Yoga Grund + Workshop Meditation Grund

Varmt välkommen till en inspirerande dag där ni har möjlighet att lära er grunderna i yoga och meditation! Kanske är du nybörjare och vill få en första inblick? Kanske har du redan yogat och mediterat ett tag men vill gå genom grunderna igen och öka förståelsen?

OBS! Ni kan gå kurserna var för sig eller båda som en helhet.

kl. 11.00-14.30
Yoga Grund Workshop Basic Teori & Praktik
Under 3,5 timmar djupdyker vi in i yogans värld; workshopen är en introduktion som ger ökad förståelse för vad yoga är och för hur vi praktiskt kan tillämpa dess tänk i våra asanas och i vår vardag.

Vi går igenom historik och nutidsteori samt kikar närmre på våra vanligaste asanas och solhälsningar. Yoga är som en resa; med rätt verktyg navigerar du dej lättare fram till det som ger just dej välmående, så vi jobbar på mattan; letar, hittar, börjar om och letar vidare igen.

Workshopen ger behörighet för den som vill gå Yoga Grund kurs steg 2 med start dagen efter, måndagen 11 september.

kl. 15.30-19.00
Meditation Grund Workshop Basic Teori & Praktik
Vi kliver in i meditationens värld och börjar från grunden.

Workshopen passar dej som är helt ny inom meditation och dej som vill fördjupa dej i ditt egna mediterande. Vi går igenom olika tekniker av meditation såsom den dynamiska Osho tekniken, den fokuserande Samatha och den inkännande Vipassana metoden. Den största fördelen med meditation är inte upplevelsen under själva meditationen utan dess positiva påverkan på ditt liv i helhet.

Bägge workshopsen passar både dej som nybörjare och dej som yogat och mediterat ett tag som vill jobba vidare med din teknik och få tips och inspiration.

Pris 500 kr per workshop
Vill du gå på båda workshopsen reducerat pris 800 kr för båda! ♥

Anmälan till info@ayoy.nu
För att vara garanterad plats, betala in i på konto Nordea (3300)-7409276925 eller swish 073-2488463. Skriv ditt namn på inbetalningen.
Begränsat antal platser

 

Måndag 11 september kl. 17.30
Start Yoga Grund Kurs, steg 2

Kurs om 7 veckor med träff en gång i veckan där vi fördjupar oss inom Yoga. Kursen riktar sej till dej som tidigare deltagit i Yoga Grund steg 1.

Tid: Måndagar kl. 17.30-18.30
Pris: 7 tillfällen 1000 kr
50% rabatt för årskortskunder och för er som tidigare deltagit och vill gå om.

Start måndagen 11 september, sista träffen måndagen 23 oktober

Anmälan till info@ayoy.nu eller i pm på facebook.
Betalning till Nordea 3300-7409276925, eller
swish 073-248 84 63

Varmt välkomna!

 

Tisdag 12 september kl.18.00
Kursstart Running Yoga

-Tänkt på att börja springa men tycker det låter jobbigt?
– Tycker du att det låter skönt att swisha fram genom naturen i soljuset om du bara hade lite bättre kondition?
– Tar det ett tag innan du kommer in i andra andningen och det blir skönt att springa?

I Running Yoga tränar vi på att hitta löpning med minsta ansträngning, där det inte är jobbigt och där konditionen spelar mindre roll. Vi lär oss att hitta platsen i oss själva där vi är i andra andningen redan vid första löpsteget.

Kursen passar den som är helt nybörjare och vill komma in i löpningen på ett mjukt och behagligt sätt.
Den passar även den erfarna löparen som vill lära sig olika tekniker som stillar sinnet och kroppen och som möjliggör att springa mycket längre.
I Running Yoga tränar vi inte på att vara snabbast och komma först utan på att hålla ut längst med ett lungt leende på läpparna. Med yogans rörelser som stretching mjukar vi upp dom delarna av kroppen som använts under löpningen på ett effektivt sätt. Med meditationen lär vi oss att vara stilla i sinnet när kroppen jobbar. Vi hittar lungnet i oss själva när det stormar omkring oss. Vi hittar stormens öga, någonting som hjälper oss i träning, jobb och relationer.

Tid: Tisdagar kl 18.00-19.30
Pris: 7 tillfällen 1000 kr
50% rabatt för årskortskunder

Start tisdagen 12 september

Anmälan till jojo@omproduktion.nu eller i pm på facebook.
Betalning till swish 070-865 81 71

Varmt välkomna! ❤

Lördagen 16 september kl.10.00-13.00
Workshop Pilates Grund

Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Han kallade själv träningsformen ”The Art of Contrology” vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna. Pilatesträning stärker hållningen, ökar kroppsmedvetenheten och har stort fokus på att få igång bra energi i ryggen. I denna workshop går vi igenom grundteknikerna inom pilates med hållningsprinciper, centrering, andning och om att utföra rörelser kontrollerat med precision och perfektion. Den här workshopen är en intensivare variant av kursen Pilates Grund steg 1 som gått under våren och även denna workshop berättigar till fortsättning på steg 2 som börjar onsdagen 20 september.

Tid: Lördagen 16 september kl. 10.00-13.00
Pris: 500 kr, 50% för årskortsmedlemmar
Anmälan: info@ayoy.nu eller via pm på facebook

Välkommen!

 

Onsdag 20 september kl. 17.30
Kursstart Pilates steg 2
Kurs om 7 veckor där vi jobbar vidare från Steg 1 med mer sammansatta övningar, mer modifikationer och även fler utmaningar.

Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Han kallade själv träningsformen ”The Art of Contrology” vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna. Pilatesträning stärker hållningen, ökar kroppsmedvetenheten och har stort fokus på att få igång bra energi i ryggen.

Tid: Onsdagar kl. 17.30-18.30
Pris: 7 tillfällen 1000 kr
50% rabatt för årskortskunder och för er som tidigare deltagit och vill gå om.

Start onsdagen 20 september

Anmälan till info@ayoy.nu
Betalning till Nordea 3300-7409276925, eller swish 073-248 84 63

 

Fredag 22 september – söndag 24 september
Freemove Yoga Retreat Sweden/Shambala Gatherings 

Följ med på en magisk resa i och med dej själv! Vi yogar, freemovar, mediterar, har sharing och workshops i fantastisk miljö. Vi äter ekologiskt och i möjligaste mån närproducerad mat; allt är en helhet och du är en del av den! ♥ 

Ge dej själv en skön avrundning på sommaren och boosta dej själv inför kommande höst på allra bästa sätt.

Pris: 2900 kr = boka tidigt rabatt före 31 juli (spara 500 kr), ord. pris 3400 kr ♥
Inkluderar
*Boende 2 nätter, del i dubbelrum (går att få enkelrum mot tillägg)
*Alla måltider. Måltiderna är vegetariska/veganska, vällagade, alla med ekologiska och i möjligaste mån närproducerade råvaror.
*Kurs med freemove yoga fredag kväll från kl. 17 till söndag ca kl. 15.00.
*Tillgång till båt, bastu, egen brygga.

Vi är en liten grupp så att du som deltagare får så exklusive guidning som möjligt. Väldigt begränsat antal platser så vänta inte med din bokning.♥

Anmälan till info@ayoy.nu
Betalning till Nordea 3300-7409276925 eller swish 073-248 84 63

Varmt välkomna önskar freemoveteam Angelica och jOjo

Söndagen 1 oktober kl.19.00
Kursstart MediYoga®

MediYoga® är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som har nått stora framgångar; den knyter samman uråldriga holistiska redskap med den moderna skolmedicinen. MediYoga är ett helt filosofiskt system som syftar till att stötta vår egen läkning. I svensk forskning har man kunnat påvisa fina effekter av MediYoga på många olika tillstånd, bla. högt blodtryck, huvudvärk, depression, ryggvärk. Man har numer som rutin att använda MediYogan i rehabiliteringen efter hjärtsjukdomar i hela Stockholms landsting.

MediYogan är anpassad och utvecklad för att alla ska kunna delta. Det är en mjuk, meditativ yogaform med andnings- och lugna kroppsövningar samt meditation. MediYoga ger dig större medvetenhet, stabilitet, lugn och harmoni.
Kurs om 7 omgångar med start sön 1/10-2017 kl 19.00
Anmälan till : sara@naprapathalsan.se eller 0706885898
Pris: 1000 kr betalas på plats med kort eller på faktura.
Plats: aYoY yoga studio i Kolbäck.
Info om kursledaren:
Jag heter Sara Finger och är MediYoga och MIMY-instruktör sedan några år tillbaka. Jag har haft nöjet och njutningen att för min egen del få komma till aYoY för att yoga i några år.

MediYoga ligger mig mycket varmt om hjärtat då jag vet hur bra människor mår av att stanna upp, lyssna och känna in sig själva.
Jag arbetar annars som leg naprapat och driver min egna mottagning, Naprapathälsan, i Köping. I mitt arbete har jag plockat in Mediyogan som ett verktyg till att hjälpa mina patienter vilket har varit mycket uppskattat.

Jag ser fram emot att få leda dig in i lugn harmoni och balans i kropp och sinne.

Varmt välkommen ❤️🙏🏻

 

 

Söndag 15 oktober kl.17.00-19.00
Workshop Mobility & Playful Alignments

Vi ger oss ut på en spännande upptäcksresa i kroppen och letar oss igenom alla delar för att hitta den där ”perfekta linjeringen” där allt är i balans, där du är stark och där du känner tillit. Härifrån kan du ta dej dit du vill, både fysiskt och själsligen.
Vi använder oss av block, bälten och mobilitybollar, vi löser upp spända muskler och fascior, vi ökar både rörligheten och stabiliteten. Detta är en workshop som förbereder för och fördjupar alla yogainriktningar. Den passar även dej som inte har någon tidigare yogabakgrund men som vill få en allmänt bättre kroppskännedom och utvecklas i andra träningsformer.

Workshopen är lugn och pedagogiskt uppbyggd och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga eller annan träning.

Pris: 250 kr
Årskortskunder har 50% rabatt
Anmälan: Pm här på facebook eller mejl info@ayoy.nu

 

Måndag 30 oktober kl. 17.00
Start Yoga Grund, steg 3

Kurs om 7 veckor med träff en gång i veckan där vi går vidare inom Yoga. Kursen riktar sej till dej som tidigare deltagit i Yoga Grund steg 1/alt workshop Yoga Grund och Yoga Grund steg 2.

Tid: Måndagar kl. 17.30-18.30
Pris: 7 tillfällen 1000 kr
50% rabatt för årskortskunder.

Start måndagen 30 oktober, sista träffen måndagen 11 december.

Anmälan till info@ayoy.nu eller i pm på facebook.
Betalning till Nordea 3300-7409276925, eller
swish 073-248 84 63

Varmt välkomna!

 

Fredag 3 november – söndag 5 november
Stockholm Yoga- och Dansfestival!

Nordens största festival som kombinerar Yoga och Dans under samma tak. Vi håller till på vackra Balettakademin mitt i Stockholm och utbudet av lärare och klasser att gå på är enormt!

Vi finns där med bl.a freemove yoga tillsammans med ca 60 andra workshops!

Varmt välkomna!

Du som bokar biljett kan ange rabattkod aYoY och få 200 kr rabatt!

För mer info och inspiration, se http://www.yodafestival.se

 

Söndag 26 november kl.17.00-19.00
Workshop Pranayama

Pranayama betyder att ”andas in livskraft” och det är en djup och traditionsrik filosofi att ta del av med många praktiska övningar i olika andningstekniker.

Under workshopen går vi igenom olika andningstekniker och lär oss hur och när vi kan använda oss av dom i vår vardag och i vår yoga, hur vi med hjälp av andningen kan förstärka vår hälsa och öka vårt välmående.

Pris: 250 kr
Årskortskunder har 50% rabatt

Anmälan till info@ayoy.nu
Betalning till Nordea 3300-7409276925 eller swish 073-248 84 63

Varmt välkomna! ♥
/Angelica

 

Lördag 16 december 10.00-14.00
Julmys i studion!

Varmt välkomna att mysa in julen med oss, tredje året i rad och det har redan blivit en fin jultradition för många så passa på att boka din plats i god tid! ♥ Vi bjuder på julstämmning delux, en extra julig yoga, grötlunch och julklappsbyte mellan kl.10-13; ta med en julklapp för ca 20 kr så kommer tomten på besök ♥

Mellan kl.13-14 håller vi extra lördagsöppet för alla er som vill komma in och mingla med oss och kanske passa på att julshoppa fina & ekologiska klappar eller presentkort i butikshörnan. Fina julklappstips är bl.a att handla underbar äkta kanel och andra kryddor, goda värmande teér, kanske en skön ayurvedisk fotkräm till vintertrötta fötter och såklart fina yoga/chakraamrband ifrån Charma ❤️

Pris 250 kr, halva priset om du har årskort!

Anmälan till info@ayoy.nu
Betalning konto Nordea (3300) 7409276925 (skriv ditt namn) eller swish 073-248 84 63

Än en gång varmt välkomna till en julmysig dag!
Kram Angelica & jOjo

 

Måndag 18 december
Julschemat startar!

 

Måndag 26 december 14.00-15.00 
Barnyoga

För tredje året i rad har detta blivit en tradition för många barn! Välkomna alla barn till en stunds lekfull yoga efter några dagars julfirande! Ta med dej valfri vuxen; någon av dina föräldrar, syskon, mormor, farfar, grannen eller någon annan som du tycker om.

Klassen passar alla! Efteråt bjuder vi på saft och pepparkakor.

Pris: 200 kr barn+ 1 vuxen 300 kr 2 barn + 1 vuxen

Anmälan till info@ayoy.nu
Betalning: Nordea (3300) 7409276925 eller Swish 073-248 84 63

 

Vi önskar ett Gott slut på det gamla året och ett sprudlande kärleksfullt och  nytt år 2018!

2018

Söndag 18- fredag 23 mars 2018
Freemove Yoga Retreat Sri Lanka FOR ENGLISH SCROLL DOWN
Vill du uppleva större frihet och nya sätt att uttrycka dej på?
Vill du möta din kropp och sinne på ett medvetet och transformerande sätt?
Vill du utvecklas och få bättre självkänsla?
Följ då med oss på rertreat där vi under 6 dagar  uttrycker  oss med hjälp av olika former av yoga & meditationer, fri & guidad rörelse/freemove, inquiery och sharing.

Retreatet hålls på den magiska ön Sri Lanka och vi hyr en gård där allt är byggt och skapat med stor kärlek och holistiskt hållbart tänk kring material och miljö. Gården ligger i djungeln men samtidigt bara ett stenkast från havet och den härliga stranden vid Hikkaduwa. Alla måltider är inkluderade och tillagade med största omsorg, vi äter vegetariskt och så närproducerat och ekologiskt som möjligt; på gården finns bl.a papayaträd, annans och kokospalmer.

Kursledarna Angelica Nanda Schäfer och Jojo Norell har båda lång erfarenhet av att lära ut yoga och meditation. De är lärare i Embodied Yoga Principles och utövande Osho sannyasins samt organiserar den årliga Stockholm Yoga- och Dansfestivalen.

Pris: EURO 840 före 31 November, sedan ordinarie pris EURO 940.
Inkluderar boende i studios med 2 till 3 bäddar med egen ingång, köksdel samt badrum, alla måltider, kursavgift. För mer info om stället se https://www.facebook.com/Kundalahouse/
Tillkommer gör din flygresa (flyg till Colombo) samt transfer från flygplatsen (till Hikkaduwa).

ENGLISH:
Do you want to experience greater freedom and new ways to express yourself?
Do you want to meet your body and mind in a conscious and transformative way?
Do you want to develop and get better self-esteem?
Then join our rertreat where we express ourselves for 6 days using various forms of yoga & meditations, free & guided movement/freemove, inquiery and sharing.

The retreat is held on the magic island of Sri Lanka and we rent a farm where everything is built and created with great love and holistic sustainable thinking about materials and the environment. The farm is located in the jungle but at the same time just a stone’s throw from the sea and the lovely beach at Hikkaduwa. All meals are included and cooked with the utmost care, we eat vegetarian and as closely produced and organic as possible.

Course leaders Angelica Nanda Schäfer and Jojo Norell both have long experience in teaching yoga and meditation. They are teachers of Embodied Yoga Principles and performing Osho sannyasins as well as organizing the annual Stockholm Yoga and Dance Festival.

Price: EURO 840 before 31 November, then regular price EURO 940.
Includes accommodation in studios with 2 to 3 beds with private entrance, kitchen area and bathroom, all meals, course fee. For more information about the place, see https://www.facebook.com/Kundalahouse
Additionally flight to Colombo and transfer from the airport to Hikkaduwa.

 

Dans å¨stranden