Företag / Grupper

Företag & grupper

I vårt västerländska samhälle upplever många stress både på sitt jobb och privat och det går i sin tur ut över både effektiviteten och harmonin på arbetsplatsen. Genom att hämta kunskap från österländska traditioner får vi en väg ut ur stressen utan att behöva lämna livet vi har och det är troligen därför yogan har blivit så populär bland Sveriges företag. Även idrottsföreningar och skolor ser nyttan som yogan gör både kroppsligt och själsligt och idag är yoga ett naturligt inslag i många sammanhang. Även vid festliga tillfällen såsom möhippor, kick-offer, födelsedagskalas och liknande.

Några av de företag och organisationer jag arbetat med :
• Nordea Eskilstuna • Trafikverket Eskilstuna • Gina Tricot Eskilstuna • John Bauer gymnasiet Eskilstuna • Tekniska Kontoret Västerås stad • Vafab Västerås • Centrallasarettet Västerås • Schenker Västerås • Hemköp Kolbäck • Förskolan Ekot Hallstahammar • Kvinnligt nätverk i SBR • Eskilstunas fibromyalgiförening • Västerås SS • Hockeyskolor i Eskilstuna och Köping • Rytterne IS • Stora Ekeby Ridskola •Tibbleskolan Västerås • Grillska gymnasiet Eskilstuna • Strömsholms SS • Crossfit Mälardalen • Kanalnätet • Nyby Torshälla Ridklubb • Flertalet möhippor och andra kalas

Nedan ges förutom yoga även förslag på föreläsningar och workshops för ökad inspiration och motivation, kom gärna med egna förslag utifrån era behov!

Anna Nilsson

Föreläsningar & workshops:

HOLISTISK LIVSSTIL
 Föreläsning

Vad betyder begreppet holistisk livsstil och hur påverkar vår livsstil vår uppfattning om tillvaron?


Vad är viktigt för just dej, vad vill du att livet ska ge dej?


Hur kan du uppnå mer harmoni och fatta rätt beslut både i arbetslivet och privat?

Den här föreläsningen handlar om hur du kan skapa balans mellan aktivitet och vila, mellan att ge och ta emot.


MOTION & MOTIVATION
 Föreläsning

”Min kropp är mitt tempel för min odödliga själ”.
 En föreläsning om att se sin kropp som mer än bara en kropp och på så vis stimulera till att bättre ta hand om den. Fysisk aktivitet är en förutsättning för välmående och utan aktivering av muskler och hjärta så mår vi helt enkelt inte bra.

Den här föreläsningen ger ökad inspiration till att röra våra kroppar och att vi i rörelsen också få en chans att stilla sinnet. Föreläsningen väver in både västerländsk träningslära och österländsk filosofi som redskap och förenklar begreppen så att alla kan känna inspiration.


MENTAL FOKUSERING Workshop

En workshop som ger konkreta exempel på hur vi kan öka vårt fokus och närvaro och också öka vår effektivitet och välmående. Ostrukturerade tankar som irrar runt tar enormt med energi och dränerar oss på livskraft och beslutsförmåga.

Genom enkla smarta övningar får du med dej en verktygslåda som ger ökad skärpa och fokus samt även mer vaken vila, dvs du upplever mindre stress och mer tillfredsställelse i nuet.


YOGAMASSAGE
 Workshop

Det här är en uppskattad workshop för alla som vill få in mer närvaro och avslappning i livet och under arbetsdagen.

Under workshopen jobbar vi två och två; den ena lär sej att ge massage, den andra att ta emot, och sedan skiftar vi. Jag lär ut enkla grepp med fokus på framförallt kritiska områden såsom nacke, axlar, rygg.

Inget klädombyte behövs, det går bra att ha vanliga kläder! Vi går också igenom några enkla yogaövningar och andningstekniker. Workshopen anpassas utifrån era önskemål och hur mycket tid vi har till förfogande.

team member

AYURVEDA
 Föreläsning

Ayurveda betyder livskunskap och är en flera tusenårig vetenskap med rötter i Indien. Ayurvedan behandlar livets alla ämnen även om dess idéer kring mat som medicin blivit mest uppmärksammade här i väst. Ayurveda är en holistisk lära och ser människan som del av en större helhet, hur vi som människor för att må bra behöver vara i samklang med naturens element.

Ayurvedan menar att när vi är i obalans så beror det på obalans till våra element. Det är en lära som får många delar att falla på plats och många som börjar praktisera ayurvedans tänk i sin vardag upplever större välmående och ibland även tillfrisknande från långvariga sjukdomar.

Jag ger i min föreläsning enkla förklaringsmodeller som gör att du direkt kan gå hem och börja praktisera ayurveda!

img

Företagsyoga

Att värna om de anställda är nyckeln till en harmonisk arbetsplats och de positiva effekterna av yoga kommer snabbt. Gemenskapen och sammanhållningen stärks samtidigt som hälsa och välbefinnande för den enskilde ökar. Dina anställda kan snart uppleva ökad koncentration, mer styrka och smidighet, ökad balans, bättre sömn och ett lugnare sinne.

Yogaklasserna skräddarsys utifrån din personals behov med olika rörelser som anpassas utifrån om de jobbar mycket med exempelvis kontorsarbete eller tungt kroppsarbete eller om det är mycket mental stress. Alla kan delta, helt efter egna förutsättningar.

För företag passar också yogametoden EYP väldigt bra och den kan användas separat eller vara del av ett större teambuildningsarbete, coachande arbete och processande på arbetsplatsen. EYP, Embodied Yoga Principles, handlar om att att flytta yogan från mattan och in i det vardagliga livet. Syftet är att öka medvetenheten om våra invanda mönster och beteenden, till oss själva och till andra, och att utifrån det sedan välja om vi vill vara kvar eller förändra. På arbetsplatser har vi ofta givna roller och EYP ger oss nycklar till ökad förståelse för hur vi själva agerar och samverkar. EYP är en mindfulnessbaserad metod med inspiration av yoga, livscoaching, kroppsterapi och kampsport och ger en helt ny dimension till din personliga utveckling.

Boka här

"Att kliva in i en konferenslokal fylld av starka kvinnor i ett nätverk där många har ett starkt motstånd till rörelse överhuvudtaget och så proffisionellt guida och faktiskt övertyga om att
rörelse och kroppskännedom är en viktig del i att må bra i kropp och själ; det är en stor styrka." /Anna Daag- Kvinnliga nätverket i SBR

"På ett engagerat och lekfullt sätt fick Angelica oss alla, vana som ovana motionärer att få ut vårt max av varje träningspass. Med sin breda kompetens anpassade hon klasserna och utmanade oss att röra oss och skapa en glädje. Vi guidades genom klasserna med övningar som kunde göras både hemma och i gymmet för att stärka våra "kontorskroppar"." /Elin Säfström- Trafikverket Eskilstuna

"Att gå in i Yogans värld tillsammans med Angelica innebär noggrannhet av själsligt och fysiskt arbete, ett arbete som sätter prägel på livet och som människa på ett harmoniskt sätt. Hon plockar in alla bitar som behövs och är lyhörd för vad varje individ är i behov av." /Anna Nilsson Svensk Fastighetsförmedling

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right