Yoga

YOGA

Många som hör ordet yoga tänker att det handlar om rörliga kroppar i avancerade kroppspositioner och att det ger avslappning. Det är på ett sätt sant men bara en liten del av allt vad yoga är.

team member

Lite historik och filosofi:
Yoga är ett filosofiskt och vetenskapligt system som har rötter sedan mer än 5000 år tillbaka. En del av yogan handlar om olika kroppspositioner, asanas, och det är den delen som blivit mest etablerad här i väst och som tar störst plats i våra yogastudios. Det finns en mängd olika yogastilar, från lugna meditativa till mer avancerade och fysiska. Yoga innehåller förutom de fysiska kroppspositionerna även delar som handlar om hur vi ska ta hand om oss själva, hur vi ska bemöta andra, hur vi ska leva så värdigt som möjligt, och strävar efter att vi ska uppleva känslan av meningsfullhet och sammanhang.

Yoga är inkluderande; du behöver inte vara på något visst vis eller uppnå något visst. Du är på mattan med dina utmaningar, inte någon annans. Stunden på mattan är ett exklusivt möte med dej själv, en check-in på hur du har det just nu.

Yoga i studion

Det finns flera olika varianter av Yoga på aYoY och vi har både öppna drop-in klasser, kurser och workshops. Se SCHEMA 
. Det går även bra att boka one-to-one sessioner, se PERSONLIG TRÄNING

Hatha Yoga:
All fysisk yoga kallas Hatha Yoga (Ha= energi Tha =vila) som förutom kroppspositioner också inkluderar andningsövningar och meditation. Hatha Yoga är basen i all yoga på aYoY. Enkelt förklarat handlar Hatha yoga om balans, att ge sej själv både aktivering och vila- ha och tha. Det handlar om att vi själva ska komma i sån balans både fysiskt och mentalt att vi orkar med att vara goda människor på den här jorden.

Hatha Yoga Flow:
Dynamisk och flödande yoga. Vi är hela tiden i ett flöde, ett flow, där en rörelse kombineras och följs av en annan. Här jobbar vi framförallt med rytm och rörlighet. Passar dej som har tidigare erfarenhet av yoga.

Organic Hatha Yoga:
En yoga som i samspel med naturens element förbereder oss för den nya dagen på ett mjukt och energigivande sätt genom både positioner, asanas, andningsövningar, pranayam, och meditation där vi sätter vår intention, sk. sankalpa. Passar alla.

Hatha Yoga Basic:
Dynamiska solhälsningar, stabila asanas (positioner) och vila. Fokus på teknik och närvaro. Utmärkt för nybörjare och alla som vill jobba igenom kropp och sinne på ett behagligt och effektivt sätt.

Yang Yoga (Explore Your Core):
En intensivare yoga för dig som vill stärka hela kroppen och utforska din core och bålmuskulatur djupare. Vi jobbar både dynamiskt och statiskt, du kommer få upp din puls och värme och klassen kommer bitvis att vara utmanande. Passar alla som gillar lite högre intensitet.

Yin Yoga:
Yin bejakar det stillsamma och att bara vara, vi stannar länge i vilsamma positioner. Yin yoga är lugnt och återhämtande, passar alla.

Freemove Yoga:
En dynamisk mix av modern och utforskande yoga, rörelser/movement, olika former av meditation och dans. Här får du chansen att släppa taget om dina gamla föreställningar och hitta ditt egna autentiska uttryck! Passar alla!

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right