Yoga

YOGA

Många som hör ordet yoga tänker att det handlar om rörliga kroppar i avancerade kroppspositioner och att det ger avslappning. Det är på ett sätt sant men bara en liten del av allt vad yoga är.

team member

Lite historik och filosofi:
Yoga är ett filosofiskt och vetenskapligt system som har rötter sedan mer än 5000 år tillbaka. En del av yogan handlar om olika kroppspositioner, asanas, och det är den delen som blivit mest etablerad här i väst och som tar störst plats i våra yogastudios. Det finns en mängd olika yogastilar, från lugna meditativa till mer avancerade och fysiska. Yoga innehåller förutom de fysiska kroppspositionerna även delar som handlar om hur vi ska ta hand om oss själva, hur vi ska bemöta andra, hur vi ska leva så värdigt som möjligt, och strävar efter att vi ska uppleva känslan av meningsfullhet och sammanhang.

Yoga är inkluderande; du behöver inte vara på något visst vis eller uppnå något visst. Du är på mattan med dina utmaningar, inte någon annans. Stunden på mattan är ett exklusivt möte med dej själv, en check-in på hur du har det just nu.

Yoga i studion

Det finns flera olika varianter av Yoga och på aYoY erbjuder vi både öppna drop-in klasser, kurser och workshops. Just nu pga pandemin behöver du boka din plats på alla klasser.

Vi erbjuder också klasser både online och utomhus.

För schema se SCHEMA 
.

Det finns möjlighet att boka one-to-one sessioner, se PERSONLIG TRÄNING

Hatha Yoga:
All fysisk yoga kallas Hatha Yoga (Ha= energi Tha =vila) som förutom kroppspositioner också inkluderar andningsövningar och meditation. Hatha Yoga är basen i all yoga på aYoY. Enkelt förklarat handlar Hatha yoga om balans, att ge sej själv både aktivering och vila- ha och tha. Det handlar om att vi själva ska komma i sån balans både fysiskt och mentalt att vi orkar med att vara goda människor på den här jorden.

Klassen som erbjuds i studion är en yoga med fokus på stabilitet, teknik, linjeringar och närvaro. Utmärkt för alla som vill jobba igenom kropp och sinne på ett pedagogiskt och strukturerat sätt. Passar även helt nya yogisar!

Yang Yoga :
En intensivare och modern variant av yoga för dig som vill stärka hela din kropp på ett funktionellt, kreativt och lekfullt sätt. Även övningar för att öka din mobilitet och flexibilitet. Vi använder oss av mobilityboll (pressurboll), klossar, rundstav och yogabälten!

Yin Yoga:
Yin bejakar det stillsamma och att bara vara, vi stannar länge i vilsamma positioner. Passet är lugnt och återhämtande, passar dej som vill komma ner i varv och mjukna i kropp och sinne. Vi använder oss av klossar/kuddar och bälten och det kan vara skönt med en filt för att hålla värmen.

Organic Flow :
En dynamisk och flödande yoga där vi jobbar utforskande tillsammans med andetaget, från rörelse till stillhet, från stillhet till rörelse. Vi utgår från kroppens naturliga rörelsemönster och hittar in i känslan mer än en färdig mall.

Freemove Yoga:
Yoga, rörelse, aktiv meditation, dans; allt i ett guidat och fritt flöde. Släpp tankarna och följ din kropps egna autentiska uttryck.

Yoga Online:
På aYoY's youtubekanal samt facebooksida finns flera online klasser för dej att ta del av där du befinner dej! Gå till startsidan för att klicka dej vidare!

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right