Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda betyder livskunskap och ser på livet utifrån ett holistiskt perspektiv, dvs tar hänsyn till alla delar av livet. Att välja en ayurvedisk livsstil innebär att leva i samklang med dej själv och naturen.

Ayurveda är en urgammal hälsovetenskap som sätter in den enskilda människan i ett helhetssammanhang. Ayurvedan beskriver människan som en helhet sammansatt av många egenskaper. Varje individ har sina speciella utmärkande egenskaper som formar hennes personlighet.

Ayurveda identifierar ett antal s.k. kroppstyper (doshor), som var och en har sina specifika särdrag, kvalitéer och kännetecken. Att identifiera och få förståelse för den egna kroppstypen är nyckeln till förståelse för hur dessa personliga särdrag sätter sin prägel på vårt liv. Våra olika sätt att tänka, planera, agera, lösa problem, hantera konflikter, ta till oss ny information, uttrycka vår kreativitet och så vidare är alla exempel på hur vår kroppstyp påverkar vårt dagliga liv. Också de obalanser, krämpor och sjukdomar som vi har benägenhet att drabbas av är i hög grad förbundna med vår kroppstyp. Vad som händer oss är ingen slump, det finns en orsak och verkan. Dessa samband följer en lagbundenhet, som blir lättare att förstå när vi lär känna vår kroppstyp. Våra individuella egenskaper leder oundvikligen till en logisk följd av konsekvenser, som kan spåras tillbaka till vår kroppstyp, vår psykofysiologiska konstitution.

Detta betraktelsesätt ger ett holistiskt perspektiv på oss själva och på våra starka och svaga sidor. Det är ett effektivt verktyg för att balansera våra svagheter och utveckla våra möjligheter, vår förmåga, hälsa, vitalitet och välbefinnande.

Ayurveda i Studion

Privat hälsokonsultation:
Vid en hälsokonsultation kan vi genom pulsläsning identifiera dina doshor och dess obalanser. Du får också fylla i ett frågeformulär med frågor kring din livsstil. Ibland används kompletterande metoder så som t.ex tungdiagnostistik. Efter pulsläsningen pratar vi igenom din nuvarande livsstil med förslag till förändringar för att komma tillrätta med eventuella obalanser, allt för att optimera hälsan och må ännu bättre! En konsultation ger ofta flera aha-upplevelser och du får med dej enkla råd och tips hem för att direkt komma igång med förändringar!

Konsultationen tar ca 90 minuter med återbesök, pris 950 kr.

Se PÅ GÅNG för mer info om föreläsningar!

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right