Meditation

Meditation

Ditt sinne har en förmåga att ständigt vara i förändring och att ständigt ropa på uppmärksamhet. Det kan vara diffusa tankar som irrar omkring och irrationella tankemönster. Ett vanligt knep vi har för att få ro i tankarna är att bedöva dem, distrahera dem eller nöta ut dem. Vi kan till exempel dricka ett glas vin eller äta socker för att få ”det där” att släppa och känna tillfälligt välbehag, eller så kanske vi sysselsätter oss väldigt intensivt med något projekt eller fysisk träning som gör att vi inte har tid att vara med oss själva; vi väljer att helt enkelt ”springa ifrån”. Problemet är bara att så snart vi upphör med vår distraktion så är vi tillbaka igen på samma plats med ett sinne som outtröttligt pockar på vår uppmärksamhet. Vi behöver helt enkelt träna vårt sinne precis som vi tränar kroppen, vi behöver träna oss i att inte reagera på allt som sker.

Meditation handlar om att tämja sinnet och få kontroll över tankeverksamheten. Så fort vi har tämjt den ”vilda hästen” i hjärnan så går den dit vi vill och stannar där istället för att ta oss med på dess vilda turer. När sinnet är tämjt får det ro. I den ron ser vi allt utan att bli distraherade vilket ger fokus, närvaro, medvetenhet och harmoni.

Meditation i Studion

Vi håller workshops och kurser i olika former av meditation, bla. Oshos dynamiska meditationer, Osho Vipassana (1 timme) samt Silent sitting Se SCHEMA eller PÅ GÅNG för nästa tillfälle.

Det går även bra att boka one-to-one sessioner, se PERSONLIG TRÄNING

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right